Máme pro vás trošku netradiční recept na českou klasiku- utopence. Jednou za čas můžeme zhřešit tímto jídlem, které bylo doménou každé pořádné hospody v Čechách. Tito utopenci jsou výborní a jistě vám zachutnají.

Ingredience

nálev:

bobkový list

250 ml ocet

500 ml voda

nové koření

celý černý pepř

1 lžíce cukr krystal

500 g špekáčky

250 g cibule

plnotučná hořčice

podle chuti sůl,mletý černý pepř, mletá paprika

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme ocet, vodu, přidáme pepř, nové koření, bobkový list a rovnou lžíci cukru, necháme přejít varem. Nálev necháme vychladit.

Než nám lák vychladne, podélně nařízneme oloupané špekáčky (6 – 8 ks), zevnitř je pomažeme hořčicí, trochu opepříme, můžeme přidat špetku mleté sladké papriky a vložíme 2 půl kolečka cibule.

Do připravené sklenice dáme špekáčky a prokládáme zbylou nakrájenou cibulí, nakonec zalijeme vychladlým lákem. Necháme pokud možno asi týden odstát, aby se utopenci pořádně proležely.

Přejeme dobrou chuť!